Jdi na obsah Jdi na menu

12. kolo: 10.11.2013 SK Úvaly "B" - AFK Nehvizdy "A" 2:4

 12. kolo: 10.11.2013   SK Úvaly "B" - AFK Nehvizdy "A"   2:4

 

Sestava: Prokeš - Mergl, Lopatář, Parůžek, Machačný - Hýbel, Müller, Jenčík, Nepivoda - Nováček, Dvořák (Adášek)

Trenér: Lopatář

 

Branky: Nováček 2x, Lopatář, Hýbel

 

V posledním venkovním zápase podzimu nás čekal těžký soupeř, a to rezerva divizních Úval. Hřiště v Úvalech bylo rozmáčené a zvláště ve střední části bahnité. Očekávala se tedy spíše fotbalová bitva než pohledná kombinační hra. Ovšem diváci viděli napínavé utkání.

 

Zápas jsme překvapivě začali aktivněji my. Bohužel asi po deseti minutách přišel faul v našem pokutovém území a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Ten s přehledem domácí hráč proměnil, a Úvaly tak vedly 1:0. Hra se víceméně vyrovnala, ale přišel náš první rohový kop a z něj se nám podařilo udeřit. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Nováček a vyrovnal na 1:1. Hosté zareagovali na vyrovnávací gól nejlépe, jak mohli. Krátce po inkasované brance přišla přihrávka za obranu, která nezachytila nabíhajícího útočníka domácích a ten proti vybíhajícímu Prokešovi nezaváhal. 2:1. Zápas byl nadále plný soubojů a sem tam se povedla i hezká kombinace na obou stranách, kterou bohužel ztěžoval špatný terén. Pak však přišel náš další rohový kop a z něj druhá branka. Centrovaný míč propadl mezi tři obránce domácích, ti si dávali přednost při odkopu, a toho využil Lopatář. Vlétl mezi ně a ve skluzu zavěsil. Vyrovnáno 2:2. O poločase jsme tedy šli do kabin za nerozhodného stavu.

 

Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím, že nesmíme polevit v nasazení a v důrazu v osobních soubojích. Domácí sice měli častěji míč na kopačkách, ale my jsme podnikali nebezpečné protiútoky. Z jednoho takového se dostal Nováček až před brankáře, bohužel však minul. Své zaváhání ovšem napravil o pár minut později, kdy stál opět tváři v tvář proti gólmanovi a jako mazák pomocí několika naznačení položil brankáře na zem a v poklidu dopravil míč do sítě. Vedli jsme tak 3:2. A to zdaleka nebyl konec! Protože po chvíli prodloužil výkop Prokeše Dvořák, míč se dostal k Hýbelovi, ten přesprintoval všechny obránce a svůj perfektní výkon korunoval čtvrtým gólem do branky domácích. 4:2 pro Nehvizdy! Úvaly sice v závěru provedly pár střídaní a hrály místy až na čtyři útočníky, ovšem do žádné šance se přes naši výbornou obranou hru nedostaly. Vyhráli jsme tedy 4:2 na horké a řádně zablácené půdě Úval. Výhra byla naprosto zasloužená, protože všichni, kteří byli na hřišti, předvedli fantastický bojovný a týmový výkon. Tři body tedy putují po dlouhé době do Nehvizd!

 

Z.P.

 

Statistiky

Online: 6
Celkem: 638782
Měsíc: 7260
Den: 394

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz