Jdi na obsah Jdi na menu

Zimní soutředění ve Staré Pace, 25. - 29. ledna 2012

 

„A“ mužstvo má za sebou zimní přípravu a účast na soustředění byla od začátku oproti předchozím hojná.

 

Soustředění jsme zahájili již ve středu v podvečer hokejem na místním zimním stadiónu ve Staré Pace. Další den ráno čekal na hráče výběh  cca 11 km, kde se místy hráči brodili i 50 cm sněhu. Odpoledne pak hráči trávili 2 hod. na hřišti, kde na ně čekalo 7 stanovišť s různými cviky, které si dvakrát zopakovali po 40 vteřinách. Na závěr si hráči zahráli fotbálek.

 

Následující den čekal na hráče nejtěžší běh celého soustředění,  kde zdolali dvakrát 3,3 km a převýšení necelých 100 m v hlubokém sněhu. Odpoledne dostali za odměnu fotbálek 2 x 35 min., kde opět jezdili po zadku.

 

Třetí den soustředění zahájili hráči již tradičně výběhem 2 x 1400 m, kde měli mezi běhy přestávku, kterou vyplnili hrou ragby a po druhém běhu si zahráli i druhý poločas. Ze začátku ragby moc hrát nechtěli a nakonec se vyřádili jako malí kluci. Finále dopoledního tréninku byly sprinty do 7-mi metrové stráně 2x5 sprintů. Odpoledne byla na pořadu odveta v hokeji, kde všichni zaznamenali velká zlepšení ve svých výkonech na bruslích.

Poslední den před odjezdem proběhl tradiční fotbálek.

 

Moje hodnocení a poznatky ze soustředění jsou jednoznačné a to, že polovina hráčů je fyzicky nepřipravená ( slabá ), vnitřně demoralizovaná. Na venek jsme jedna parta s dvěma cíli, jedna tomu dává maximum a druhá zabíjí volný čas a tudíž se veze, což je z mého pohledu špatně. Hráči mají v sobě rezervy, které nechtějí doplňovat a dál rozvíjet, i když na to mají. Mám tam dva hráče, kteří udělali za poslední rok hrozně moc práce a na jejich výkonech je to znát. Jsou fyzicky i technicky  jinde než ostatní, a to proto, že tomu dávají maximum. Pro ostatní to má být poučné a motivující, protože jsou to lenoši, kteří to vzdávají bez boje. Za jedno soustředění to nikdo nedokáže, ale makat na sobě celý rok a pak musí každý vidět výsledek sám. Samozřejmě, že smekám klobouk před mým hrajícím kamarádem T. Lopatářem, kterému jen tiše závidím jeho elán a fyzický fond. Toto by měl být impuls pro ty mladý kluky, kterým při výbězích šlape na paty a při jakékoliv hře je přehrává svým nasazením a vůlí vítězit.

 

Do začátku soutěže je dost času dát vše do pořádku a dokázat, že chceme hrát do pátého místa a kvalitní fotbal.

 

Jan Melichar

Trenér A mužstva

 

Statistiky

Online: 3
Celkem: 641478
Měsíc: 8056
Den: 542

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz