Jdi na obsah Jdi na menu

03.04.2022

Okresní přebor – mladší žáci „A“ – Elitní skupina

Neděle 3.4.2022 14:00

Brandýs nad Labem – umělá tráva


FK Brandýs/ Boleslav „B“  -  AFK Nehvizdy „A“

5:4

(2:2)


Branky: 2x Dvořák Dominik, Jakub Jenčík, Štěpán Flídr


Sestava:

Daniel Šťastný (B)

Samuel Filipec

Štěpán Flídr

Vojtěch Hertl

Jakub Jenčík

Rostislav Madzar

Gabriel Morrone

Jan Vlček

Lukáš Vopařil

Dominik Dvořák


 

Byla tu první dubnová neděle a asi by na ni nebylo nic zas tak zvláštního, kdyby se nejednalo o nový start jarní sezóny a náš vstup do mistrovských bojů v Elitní skupině mladších žáků v okresu Praha-východ, kam se naši borci probojovali v podzimní části této soutěže.

 

Měli jsme za sebou dlouhou zimní pauzu, kterou jsme se maximálně snažili využít k trénování jak práci s balónem, tak kombinační hru a v neposlední řadě i díky možnosti využít naši novou atletickou dráhu, tak i běžeckou kondici. Přípravu nám bohužel neustále nabourávaly jednotlivé nařízené osobní či skupinové karantény spojené s Covidem, či následně jednotlivá onemocnění, školní lyžařské výcviky, a nakonec i jarní prázdniny, a proto účast na trénincích byla vždy omezená a kluci se tak nějak v účasti střídali. Proto jako plnohodnotné tréninky hodnotím až několik posledních tréninků – a i s přihlédnutím na naše výsledky v přátelských utkání v zimní nehvizdské lize jsme šli plni očekávání, jak bude probíhat náš ostrý start v sezóně.

 

Opět jsme se nemohli opřít o 100% účast, ale za to, jak se později ukázalo, nás zdobilo 100% nasazení. Někteří kluci měli v nohou již sobotní zápas za starší žáky, ale to jim nebránilo v tom, aby do zápasu vlétli a hlavou plně koncentrovanou na zápas, hned od začátku předváděli hru, kterou by trenéři rádi viděli po každé a hlavně která byla oku lahodící pro nemalé divácké osazenstvo, které celou hru doprovázelo potleskem nad povedenými akcemi či zákroky golmanů. Hra plynula a přelévala se z jedné strany na druhou, a i s přispěním soupeře musíme uznat, že se jednalo o nadstandardně kvalitní utkání této kategorie. I přes dobrý začátek a tlak, kdy jsme předváděli kombinační hru, důslednou obranu a soupeři půjčovali balón jen sporadicky, byli to právě kluci z Brandýsa, který se v ojedinělé šanci nemýlili a šli do vedení. Následně jsme si vybrali i trošku smůly, kdy po rozehrání Dana od brány se na půlce hřiště tak nešťastně odrazil balón mezi záložníky, že se velkým obloukem vrátil zpět na naši bránu a přes bezmocného Dana zapadl přímo pod šibenici. Pak jsme se ale již dočkali i my a po důrazném napadání a tlaku na míč jsme i silou vůle Kubou Jenčíkem dotlačili míč za brankovou čáru. O pět minut déle se zrodila z našich kopaček asi nejhezčí akce zápasu, kdy se do kombinace postupně zapojili snad všichni naši hráči a v závěru krásným uvolněním a rychlým postupem na bránu a nekompromisní střelou zakončil na poločasových 2:2 Dominik Dvořák. Poločasová přestávka se nesla jen v duchu motivačního charakteru a upozornění na hru asi nejlepšího hráče soupeře s číslem 10. V druhém poločasu se nám hned ve 38.minutě povedlo jít do vedení, kdy Štěpán Flídr chladnokrevně zakončil svou silnější levou nohou. Po této vedoucí brance přišel náš velký tlak, který jsme bohužel i přes nadějné šance nedokázali proměnit a dle pravidla nedáš dostaneš soupeř ve 40. a 50. minutě skóre otočil. V 56. minutě opět po oku lahodící akci týmu dokázal Dominik ještě skóre vyrovnat. Budiž ke cti celého týmu, že se nespokojil s nerozhodným výsledkem a šel si za vítězstvím a okolo golmana Brandýsa bylo opravdu rušno…z rohu jeden balón za druhým, nebezpečné hlavičky, bohužel několik nepovedených střel Gabriela Morroneho, který nám byl pomoc z našeho „B“ týmu a který by za běžné konstelace minimálně 2 z jeho 3 střel proměnil… to vše vedlo ke smolnému závěru, kdy minutku před konce definitivně rozhodl ze samostatného nájezdu útočník soupeře…

 

I přes prohru a nulový zisk do tabulky mohou být naši kluci na předvedenou hru hrdí a trenéři maximálně spokojeni a pevně věřím, že si toto nadšení a styl hry udržíme i do dalších bojů. Ten nejbližší nás čeká již v neděli 10.4. 13:30 na hřišti ve Vyžlovce.

Tímto všechny naše fanoušky samozřejmě zveme, aby nás přišli podpořit…


Petr Dvořák
trenér AFK Nehvizdy
Mladší žáci A 
mobil.: 724 573 541


 

Statistiky

Online: 8
Celkem: 641017
Měsíc: 7814
Den: 486

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz