Jdi na obsah Jdi na menu

10.04.2022


Okresní přebor – mladší žáci „A“ – Elitní skupina

Neděle 10.4.2022 13:30

Hřiště TJ Nučice (přeloženo na AFK Nehvizdy)


 

SK Vyžlovka „B“ vs AFK Nehvizdy „A“ 2:3 (1:2)

Branky: 2x Dvořák Dominik, David Nováček


 

Sestava:

Daniel Šťastný (B)

Samuel Filipec

Štěpán Flídr

Vojtěch Hertl

Jakub Jenčík

Rostislav Madzar

Gabriel Morrone

Jan Vlček

Lukáš Vopařil

Dominik Dvořák

David Nováček


 

 

Sedm dní uplynulo jako voda a naši borci se opět chystali k dalšímu utkání okresního přeboru mladších žáků na Praze-východ. Tentokrát nám byl sokem tým z Vyžlovky „B“ hrající na hřišti TJ Nučice. Naneštěstí, i přestože se mělo jednat o náš druhý venkovní zápas za sebou, ráno trenéři z Vyžlovky volali, že hřiště mají pod vodou a je nezpůsobilé ke hře. Proto náš správce, trenér, hráč A-týmu a mnoha dalšími funkcemi ověnčený Honza Jenčík navrhl utkání odehrát na našem hřišti. I přes opravdu aprílové počasí a prudkou přeháňkou chvíli před zápasem, bylo hřiště skvěle připravené a kluci tak mohli odehrát legulérní a za mne opět pohledný zápas.

 

Jak i v minulém týdnu, kluci do zápasu vlétli s nadšením a elánem a přes vytvořený počáteční tlak, nás ještě ve větším rozletu brzdila koncovka prakticky všech ofenzivních hráčů. A proto, jak už asi u nás začíná být pravidlem, první gól jsme po ojedinělé akci a chybě při rozehrávce obdrželi my. Kluky to naštěstí nijak neodradilo a snažili se hrát stejný kombinační fotbal. Místy bylo vidět, že se jedná o naše první jarní utkání na přírodní trávě a tak některé odskoky či první doteky nám dělaly větší problémy, než obvykle. Na klucích se v prvním poločase i projevovala únava z předchozího dne, kde většina manšaftu byla pomoc našim starším žákům, ale postupem času tuto únavu ze sebe pomalu oklepali a odměnou jim bylo vyrovnání po individuálním průniku Dominika Dvořáka, kdy doběhl krásnou průnikovou přihrávku zhloubě našeho pole, pokryl si balón a své tělo dostal před soupeřova obránce…pak už bylo otázkou jen správně obstřelit skvěle chytajícího gólmana Vyžlovky. Tento gól očividně soupeřem otřásl a nám se prakticky z rozehrávky povedlo jít okamžitě do vedení 2:1, kdy se z dorážky prosadil David Nováček.

 

Jak skvěle jsme ale poločas uzavřeli, o to hůře jsme do druhého vstoupili a po klidné naší rozehrávce, došlo k několika nepřesnostem a zbytečným přihrávkám uprostřed hřiště, které ale k ničemu jinému nevedly, než ztrátě balónu a vyrovnání na 2:2. Pak už to bylo jen 29 minut dobývání soupeřovy brány a koncert zahozených šancí, tyček, břeven a někdy až neuvěřitelných zákroků brankáře soupeře. Nicméně kluci makali až do konce a bylo na nich vidět, že zápas chtějí urvat na svoji stranu, což se jim naštěstí od minulého týdne povedlo a v poslední minutě zápasu se svým druhým gólem prosadil a pěknou kombinační akci našich hráčů zakončil Dominik Dvořák a my jsme si tak s chutí mohli po utkání zakřičet vítězný pokřik.

 

Všem hráčům moc děkuji za předvedený výkon, Vyžlovce za předvedenou hru a našim fanouškům za velikánskou podporu, která určitě klukům pomohla a vyždímala z nich i ty poslední zbytky sil, které na konci zápasu měli.

 

Doufám, že kluci budou i nadále pracovat na trénincích, tak jak doposud a že se všichni uvidíme opět na vítězném utkání, které tentokrát kvůli Velikonočním svátkům je přeloženo z původního termínu na čtvrtek 21.4. od 17:30 na našem hřišti a soupeřem nám bude FK Brandýs-Stará Boleslav „C“.

 

Všem děkuji a uvidíme se zase příště!!!


 

Petr Dvořák
trenér AFK Nehvizdy
Mladší žáci A 
mobil.: 724 573 541



 

Náhledy fotografií ze složky Nefíci 10.04.2022

 

Statistiky

Online: 2
Celkem: 639070
Měsíc: 7435
Den: 471

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz