Jdi na obsah Jdi na menu

05.06.2022


Turnaj starších přípravek, ročníky 2012 a 2013

Vyšehořovice

neděle 05.06. 2022


 
V neděli 5.6.2022 jsme se vydali do nedalekých Vyšehořovic, kde kolegové z tamního klubu organizovali turnaj pro starší přípravky ročníku 2012/2013. 
Tamní tým velice dobře známe ze společných přátelských utkání a z turnajů, které náš klub organizuje v zimních měsících. 
A tak ve slunečném nedělním dopoledni se ve Vyše Aréně potkalo celkem 6 týmů a to TJ Sokol Vyšehořovice "A", TJ Sokol Vyšehořovice "B", FK Jirny, SK Poříčany a náš tým Tučňáci AFK Nehvizdy. 
V prvním utkání turnaje jsme narazili na domácí tým TJ SOKOL Vyšehořovice "A" , kde působí dva naši odchovanci , a zápas to byl velmi vyrovnaný a o vítězi nebylo prakticky rozhodnuto do poslední minuty. Rozhodlo se v posledních vteřinách zápasu, kdy se nám podařilo vsítit rozhodující gól a zápas nakonec skončil 3:2 v náš prospěch.
 
Po krátké pauze a poradě s týmem jsme nastoupili na druhém hřišti k zápasu proti týmu TJ SOKOL Vyšehořovice "B" , tento tým dle domácí trenérky si tento formát hry vyzkoušel vůbec poprvé a bral to spíše jako přípravu pro nový ročník. Přesto ale tento tým působil velmi sympaticky a občas i vyzkoušel pozornost našeho golmana. V poslední minutě zápasu po zbytečném faulu našeho hráče se proti nám kopala penalta. Bravůrní střelu vyšehořovického špílmachra ještě brilantněji vyrazil náš golman a tak si mohl oddechnout a připsat si na své konto první nulu a náš tým zvítězil 12:0.
 
Do třetího zápasu jsme nastupovali uvolněně a dostavila se nám opět euforie, která byla třeba opět krotit, a bylo nutno hráčům připomenout, že ke každému zápasu je třeba přistupovat s respektem, pokorou, zodpovědností každého jednotlivého hráče a i nadále si plnit své úkoly. Čekal nás tým SK Poříčany, který jsme znali z turnaje v Pečkách z loňského srpna a věděli jsem, že se jedná o tým, který svého soupeře umí potrápit. Bohužel o první gól se postarali hráči Poříčan, přesto jsme ale zbraně nesložili a trpělivě jsem zkoušeli hru dopředu a z nenadálých situací i ohrozit branku soupeře....a to se dařilo a záhy jsme utkání vyrovnali. Ovšem soupeř stále hrozil...nakonec se k nám opět přiklonilo štěstí a zápas jsme dotáhli do vítězného konce v poměru 3:2. 
 
Do čtvrtého závěrečného zápasu jsme nastoupili po zhruba 15 minutové pauze v turnaji pro nás s neznámým soupeřem FK Jirny, sice jsme trochu soupeře znali z našeho únorového zimního turnaje v Nehvizdech, ale i díky systému turnaje, jsme  se vyhnuli herní konfrontaci a tak nás vzájemný první zápas čekal až na turnaji ve Vyše Aréně. Věděli jsme ze sondáže, že soupeř umí potrápit, a že to s ním nebude jednoduché. Přesto naši fotbalisté dokázali v pozdějších minutách zápasu herně a šancemi přehrávat a postupně zvyšovat naše vedení, a k tomu velice dobře povzbuzovalo, tak jako i v ostatních zápasech předtím naše fans vyzbrojeno bubnem, píšťalami a vovozelami . Za to jim patří velké dík. 
I poslední vystoupení pro naše barvy dopadlo velmi dobře a svého soupeře jsme porazili 6:1. 
 
A měli jsme tu individuální ceny v podobě nejlepší brankář turnaje a nejlepší střelec turnaje, pro nás velké překvapení, že se do užší nominace nedostal náš golman, který odchytal celý turnaj, skvěle se ukázal při pokutovém kopu soupeře a připsal si jedno čisté konto. Ale takový je život. Z užšího rozstřelu brala cenu nejlepší brankář golmanka týmu SK Poříčany. 
Mezi nejlepší střelce turnaje s 8 góly se probojoval i náš Adam Kaňovský. Osm gólů nastříleli i další dva hráči a to z domácího A týmu a z týmu FK Jirny. Velmi napínavý roztřel,Adam se dostal mezi dva, po další sérii asi 5 pokutových kopů, již zavládla nervozita a poslední pokutový kop Adama bohužel zazvonil o tyč a vítěznou trofej bral domácí hráč A týmu David Popovych, mimojiné bývalý hráč Tučňáků. 
 
A tak se Tučňáci konečně dočkali svého vítězství a vystoupili tak na pomyslný fotbalový Olymp a brali první místo v turnaji. Nastříleli jsme 24 gólů a inkasovali 5.
Něco nečekaného, euforie, radost, úsměvy a proto to všichni děláme. A tak v kabině došlo na vítězný pokřik á la Eda Poustka. 
 
Ještě jednou velký dík všem našim hráčům a zároveň i dík za podporu a hlasité povzbuzování našemu Fans.
  

Pavel Bartoš
trenér
Tučňáci AFK Nehvizdy
mobil.: 602 191 674
email.: afktucnaci@seznam.cz


img-20220605-wa0013.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Tučňáci 05.06.2022 turnaj Vyšehořovice

Statistiky

Online: 21
Celkem: 640752
Měsíc: 7649
Den: 373

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz