Jdi na obsah Jdi na menu

02.04.2022


AFK Nehvizdy, starší žáci

Jaro 2022


Okresní přebor – starší žáci – skupina D

2.4.2022, 10:15

SK Kamenice 1:11 AFK Nehvizdy


Branky: 5x Adamec Michal, 2x Bryx Daniel, 2x Dubský Jan, 1x Müller Tomáš, 1x Hladík Tomáš


První zápas jara pro starší žáky připadl na sobotu 2.4. a hned znamenal výjezd do vzdálené Kamenice. Celou zimní přípravu poznamenala slabá docházka, zvýrazněná navíc odchody některých hráčů. Velký dík proto patří těm málo klukům, kteří absolvovali většinu tréninků a mohli tak efektivně pracovat na zlepšení svých dovedností. Pro následující část sezony nám tedy nezbyde nic jiného než spoléhat se na doplnění kádru z týmu mladších žáků. Nutno podotknout, že všichni mladší žáci, kteří pomáhají s posilováním nejsou jen do počtu, ale stávají se kvalitními a právoplatnými členy základní sestavy a mají velký podíl na vyhraných zápasech. I díky nim jsme už ve třech zápasech za sebou nepoznali porážku a tuto šňůru jsme chtěli prodloužit i v prvním mistrovském utkání v Kamenici, znovu za výrazné pomoci pětice mladších žáků.

Oproti předchozím dnům s nadprůměrnými teplotami se hráči na předzápasovém rozcvičení museli vypořádat s teplotou lehce nad nulou a studeným větrem, nezřídka doprovázeným sněžením. I přes snahu o delší a dynamičtější rozcvičení, než je obvyklé jsme do začátku zápasu nastoupili lehce „zamrzlí“ a sehrávali se soupeřem přetlačovanou ve středu hřiště. S postupem času jsme se ale stále více dostávali do tempa a začali přebírat otěže zápasu, a to především díky práci naší středové řady, kde jsme měli výraznou fyzickou převahu. Dostávali jsme soupeře pod tlak především po pravé straně, ale nabídnuté šance jsme nedokázali kvůli nedostatečnému důrazu v zakončení proměnit. Až deset minut před koncem prvního poločasu napřáhl krátce po svém střídání za hranicí velkého vápna ke střele Jan Dubský a balon nádhernou střelou zakroutil do rohu branky. Klid na naše kopačky přinesl o dvě minuty později gól Tomáše Hladíka z rohového kopu a mohli jsme tak s přehledem dohrát první půlku zápasu.

            Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit s plnou koncentrací a přidat zkraje další góly, abychom mohli zápas dohrát bez větších nervů. Plány vzaly za své hned po dvou minutách druhé půle, kdy jsme individuální chybou přišli na půlce hřiště o balon, načež soupeř samostatným únikem snížil na 2:1 a zvýšil naději domácího týmu. Naštěstí nás rychlý gól nerozhodil a ve stylu velkých týmů jsme hned za minutu odpověděli gólem na 3:1 v podání Michala Adamce. Tlak našich hráčů sílil a projevil se o dalších pět minut později, kdy rozhodčí nařídil proti soupeři zasloužený pokutový kop, který bez větších problémů proměnil kapitán Tomáš Müller. Rychlá odpověď v podobě dvou slepených gólů hráčům SK Kamenice definitivně vzala jakoukoliv energii a začali kupit chyby, které náš nemilosrdně trestal. Svůj kvalitní výkon okořenil dvěma góly Daniel Bryx, druhý gól do osobních statistik si po další dalekonosné ráně připsal i Jan Dubský a k tomu postupně Michal Adamec přidal další čtyři, až se zastavil na celkových pěti. Skóre na konci zápasu ukazovalo jedenáct vstřelených gólů. Nezbývá než poděkovat všem hráčům za předvedený výkon, i když rozhodně nebyl bez chyb a je tedy stále třeba pracovat na určitých prvcích hry.

            Výhra ze soupeřova hřiště je vždy příjemná, nicméně stejně důležité je takový úspěch potvrdit výhrou v následném domácím zápase, který odehrajeme tuto sobotu 9.4.2022 od 10:15 proti TJ Spartak Čelákovice. Čeká nás silný soupeř, kterému navíc budeme chtít vrátit prohru 0:4 z posledního vzájemného zápasu. I přes další nevyhnutelné absence v už tak oslabeném kádru se budeme snažit natáhnout šňůru neporazitelnosti na pět zápasů a upevnit si tím první místo v tabulce.


Martin Štefek
trenér
Starší žáci  
AFK Nehvizdy
mobil.: 731 340 896
email.: martin-stefek@seznam.cz


Stanislav Hladík
trenér, Licence "C"
Starší žáci  AFK Nehvizdy
mobil.: 602 123 748
email.: hladiksh@gmail.com


 

 

Statistiky

Online: 14
Celkem: 640031
Měsíc: 7472
Den: 358

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz