Jdi na obsah Jdi na menu

09.04.2022


AFK Nehvizdy, starší žáci

Jaro 2022


Okresní přebor – starší žáci – skupina D

9.4.2022, 10:15

AFK Nehvizdy 9:1 TJ Spartak Čelákovice


Branky: 7x Adamec Michal, 2x Dubský Jan


 

Ve druhém jarním utkání se náš tým představil poprvé na domácím hřišti v sobotu 9.4.2022 od 10:15 hodin proti TJ Spartaku Čelákovice. Nebylo tomu tak dlouho, co nám Spartak v posledním vzájemném zápase na podzim uštědřil prohru o čtyři góly, navíc po zcela dominantním výkonu, kdy nám dělala problém hlavě soupeřova rychlá křídla a dlouhé balony za obranu. Tréninkový proces před jarní odvetou byl proto zaměřený na bránění rychlých hráčů a přípravu na fyzicky náročné souboje. Věděli jsme, že jedině tlak na balon ve středu hřiště, zodpovědné bránění, zmenšování prostoru a zodpovědné křižování dlouhých pasů ze strany soupeře ve spojení s našimi rychlými úniky bude jediný recept, jak vyzrát na vysoké a rychlostně nadstandardně vybavené hráče soupeře.

Kvůli dalším dvěma absencím v řadách starších žáků se náš tým musel více než kdy jindy spolehnout na podporu ze strany mladších, kteří na tento zápas dorazily celkem v sedmi, za což jim opět patří velký dík a uznání. Už na předzápasové rozcvičce byl vidět enormní rozdíl ve fyzické vyspělosti mezi našimi hráči a hráči soupeře. Vše dokládá i fakt, že rozdíl mezi nejstarším hráčem soupeře a našim nejmladším hráčem činil celé čtyři roky. I přes to všechno byl tým správně připravený a namotivovaný oplatit soupeři poslední porážku. Naší snahou bylo co nejrychleji po začátku vsítit branku a dostat tak soupeře hned pod tlak, což se nám už v osmé minutě díky zásluze Michala Adamce podařilo. Za dalších osm minut se po podařené akci ve středu hřiště dostal míc na levé křídlo, kde se v šanci objevil Jan Dubský a spolehlivě proměnil. Když se za dalších 10 minut stihl dvakrát opět prosadit Michal Adamec, vypadalo to, že vše jde podle připraveného plánu. Díky pečlivému bránění, kdy se soupeř téměř nedostal ke své rychlé hře a maximálnímu nasazení všech hráčů se podařilo vyhrát první poločas 5:0.

Do druhé půle jsme si připomínali, ať hlavně nastoupíme koncentrovaní a nedáme soupeři hned zezačátku šanci jakkoliv zdramatizovat zápas. Ovšem stejně jako v předchozím zápase v Kamenici jsme si hned ve druhé minutě druhého poločasu nechali vstřelit kontaktní branku a soupeř začínal mít pomalu více ze hry. V těchto fázích zápasu se projevovalo naše nasazení a spolehlivá obrana v čele s brankářem Danem Šťstným, který musel řešit několik nebezpečných situací. Další míč již za svá záda ale nepustil. Až čtvrt hodiny před koncem odpor soupeře viditelně polevil, když se ze 30 metrů nádherně trefil Jan Dubský a zvýšil tím již na 6:1. Hráči soupeře byli čím dál tím viditelněji podráždění z toho, jak naše středová formace a všichni defenzivní hráči odráželi jejich útoky už v samém zárodku. Naopak se nám naskytovaly příležitosti vyrážet do rychlých protiútoků, které nekompromisně trestal Michal Adamec.

Mimořádný přístup a výkon všech našich hráčů k takto náročnému zápasu vyústil v zaslouženou odměnu v podání devíti vstřelených gólů do sítě soupeře, natáhnutí neporazitelnosti na pět zápasů a upevnění prvního místa v tabulce po dvou odehraných zápasech s luxusním skóre 20:2. Jako další okusí naši vzrůstající formu tým z Úval, a to netradičně až ve středu 20.4.2022 od 17 hodin. Nezbývá než poděkovat všem hráčům za krásný fotbalový víkend a popřát veselé Velikonoce.

 

Statistiky

Online: 2
Celkem: 640311
Měsíc: 7566
Den: 261

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz