Jdi na obsah Jdi na menu

20.04.2022


AFK Nehvizdy, starší žáci

Jaro 2022


Okresní přebor – starší žáci – skupina D

20.4.2022, 17:00

SK Úvaly 1:3 AFK Nehvizdy


Branky: 1x Hertl Vojtěch, 1x Adamec Michal, 1x Hladík Tomáš


 

Třetí jarní zápas starších žáků se odehrál netradičně ve středu od pěti hodin. Bylo tak rozhodnuto po vzájemně dohodě obou trenérů, jelikož původní termín třetího kola připadal na velikonoční sobotu, která předpokládala široké absence hráčů v kádrech obou týmů. Náš tým jel v deštivém odpoledni na hřiště soupeře hájit pětizápasovou neporazitelnost, a to poprvé v plném počtu, a navíc za přispění rekordního počtu sedmi hráčů z kádru mladších žáků. Poslední vzájemné měření sil na podzim, rovněž na hřišti našeho dnešního soupeře, přineslo vyrovnané utkání, kdy náš tým otáčel skóre zápasu z nepříznivého stavu 0:2 na 4:2.

Od začátku zápasu měl náš tým opticky více ze hry. I přesto, že se většina soubojů odehrávala na půlce soupeře a snažili jsme se tvořit hru a držet míč na našich kopačkách, byla na hráčích po velikonočních svátcích patrná jistá nerozehranost. Spousta nepřesností, nevynucené ztráty, malá ochota zapojovat se do kombinace, a kromě pár náznaků jsme se nedostali ani do pořádné brankové příležitosti. Slabší koncentrace na naší pravé straně proto vedla k trestu ze strany soupeře, když se po podařené kolmici za naši obranu ze středu hřiště dostal balon na útočníka soupeře, který únik z levé strany proměnil ve vedoucí gól. Psala se 14. minuta utkání a protivník začal hru vyrovnávat i opticky. Náš tým od té chvíle začínal kupit nepřesnosti a přestával být i nebezpečný v útoku. Navíc ještě krátce před skončením poločasu se zranil Filip Vyhnálek a musel odstoupit ze hřiště, což pro naši defenzivu byla další rána. Naše nejhorší první půle na jaře tak skončila.

O poločase jsme se snažili zapomenout na silně nepovedenou hru, připomněli jsme hráčům poslední měření sil, které jsme úspěšně otočili, přeházeli sestavu v reakci na hru soupeře, řekli si, že začínáme od znova a domluvili vybraným hráčům. Navíc jsme se už mohli spolehnout na příchozího nejlepšího střelce Michala Adamce. Druhý poločas jsme začali velmi aktivně a již po třech minutách se dočkali důležitého impulzu v podání zaslouženého gólu z kopačky výborně hrajícího mladšího žáka Vojtěcha Hertla, který na zadní tyči zavřel pohlednou akci z pravé strany. Těžiště hry se od té doby drželo ve středu hřiště, kde docházelo k tvrdým osobním soubojům. Díky entusiazmu mladších žáků a jejich časté rotaci jsme postupem času měli fyzicky navrh a dostávali se k dalším šancím, zejména po vylepšené pravé straně. O šest minut později, ve 44. minutě, se nám podařilo přetočit skóre na naši stranu, když se po další rychlé akci trefil Michal Adamec, ovšem to soupeře nijak nezlomilo. Naopak, zápas začal gradovat a větší či menší náznaky šancí se objevovali na obou stranách. Náš tým ale po výrazně zlepšeném výkonu a díky soustředěné defenzivě stav udržel. Navíc v poslední minutě zápasu naši výhru gólem stvrdil výborně hrající Tomáš Hladík.

Sečteno, podtrženo – šestá výhra v řadě, první místo v tabulce, volný víkend a dostatečně času na to sebrat síly a připravit se na další náročné utkání doma 30.4.2022 od 10:15 proti Šestajovicím.


Martin Štefek
trenér
Starší žáci  
AFK Nehvizdy
mobil.: 731 340 896
email.: martin-stefek@seznam.cz


 

 

Statistiky

Online: 6
Celkem: 639934
Měsíc: 7422
Den: 298

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz