Jdi na obsah Jdi na menu

30.04.2022


AFK Nehvizdy, starší žáci

Jaro 2022


Okresní přebor – starší žáci – skupina D

30.04.2022, 10:15

AFK Nehvizdy 4:0 SK Šestajovice


Branky: 2x Adamec Michal, 1x Daniel Bryx, 1x Hladík Tomáš


Páté kolo okresního přeboru starších žáků ve skupině D přineslo souboj prvního s druhým a zároveň dosud neporažených týmů. Náš tým šel do souboje se Šestajovicemi z prvního místa se sérií šesti výher v řadě v zádech.

            Utkání začalo podle předpokladu vyrovnanými výkony na obou stranách s menšími či většími náznaky šancí, které zůstaly neproměněny. Nicméně v 15 minutě, paradoxně z nijak nebezpečné situace napřáhl z více než 35 metrů k ráně Daniel Bryx, která k překvapení všech zajela pod víko brány a náš tým se ujal vedení. Celá první půle si ovšem dále udržovala výbornou úroveň a zásluhou obou týmů nebyla nouze o povedené akce.

            Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit aktivně a co nejdříve si vypracovat dvougólový náskok, který by nám zajistil větší klid. Zároveň jsme si připomněli potřebu pozorně bránit a soustředit se na nebezpečné hráče soupeře. Po sedmi minutách jsme se skutečně dostali do vedení po výborné práci Michala Adamce a dostali tak možnost více kombinovat. Naši hráči se výborně zastupovali, plnili, co měli a s postupem času získávali mírnější převahu. Zejména díky naší kvalitní defenzivě se nám dařilo otupovat jakékoliv zárodky útočných akcí soupeře až s postupem času začal být soupeř čím dál tím méně nebezpečný. Naopak se za dalších deset minut po krásné individuální akci prosadil Tomáš Hladík a zvýšil vedení o tři góly. Na konečných 4:0 pro Nehvizdy upravil skóre dvě minuty před koncem po dalším skvělém souboji Michal Adamec.

            Nezbývá než hráčům poděkovat za trpělivý a soustředěný výkon, znásobený týmovým pojetím a o tohle jde v kolektivním sportu především. Můžeme se tak pyšnit celkově sedmou výhrou v řadě, upevněním prvního místa v tabulce a stále vzestupnou tendencí zlepšovat výkony. Další zápas prověří schopnosti našich starších žáků na svém hřišti tým Slavia Radonice, a to v sobotu 7.5.2022 od 10:00.


Martin Štefek
trenér
Starší žáci  
AFK Nehvizdy
mobil.: 731 340 896
email.: martin-stefek@seznam.cz


 

 

Statistiky

Online: 8
Celkem: 640674
Měsíc: 7594
Den: 345

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz